HELYI HORGÁSZREND AZ EGERSZALÓKI TÁROZÓRA

Kötelesek betartani a XLI/1997 év Halászatról és horgászatról szólótörvényt, annak végrehajtásáról szóló 78/1997 (XI.4. FM rendeletet, az Országos Horgászrend, az Etikai Szabályzat, valamint a Helyi Horgászrend előírásait.

Az Egerszalóki tározóra váltott területi engedélyhez külön fogási napló kerül kiadásra. A kifogott halakat ebbe a naplóba kell beírni, pontos kitöltése kötelező!


 A horgászat időpontja:
Horgászat kezdete: -tól
Horgászat vége: -ig
 Január 8:00 17:00
 Február 8:00 17:00
 Március 7:00 19:00
 Április 5:00 21:00
 Májun 5:00 21:00
 Június 0:00 24:00 non-stop
 Július 0:00 24:00 non-stop
 Augusztus 0:00 24:00 non-stop
 Szeptember 6:00 21:00
 Október 6:00 19:00
 November 7:00 17:00
 December 8:00 17:00


Sátorállításra június 1-től augusztus 31-ig, minden nap 20:00 órától, másnap 8:00 óráig van lehetőség. A horgászhelyet, csónakot fehér fényforrással alkonyattól napkeltéig minden irányból jól láthatóan ki kell világítani. Gyermek és ifjúsági horgászok éjszakai horgászaton csak felnőtt felügyeletével vehetnek részt.

TŰZGYÚJTÁS A TÓ EGÉSZ TERÜLETÉN EGÉSZ ÉVBEN SZIGORÚAN TILOS! (kivéve kempinggáz és lábon álló grill(faszén)). Aki tüzet gyújt, a Szövetség a Természetvédelmi Felügyelőségen feljelenteni köteles. És a területi engedélyét azonnali hatállyal visszavonja.

Halfajok Fogási tilalom kezdete és vége Legkisebb kifogható méret
Amur nincs 40 cm
Balin március 1. - április 30. 40 cm
Csuka február 15. - március 31. 50 cm
Fekete sügér nincs 30 cm
Fogassüllő március 1. - április 28. 30 cm
Harcsa (80 cm alatt) május 2. - június 15. 50 cm
Jászkeszeg május 2. - június 15. nincs
Kősüllő március 1. - május 31. 20 cm
Márna május 2. - június 15. 40 cm
Paduc május 2. - június 15. nincs
Ponty nincs 35 cm
A kifogott, méretkorlátozás alá eső halat a fogást követően azonnal golyóstollal be kell írni a fogási naplóba. Amíg a fogási naplóba a hal nincs felvezetve, addig a horgászatot folytatni nem lehet. A fogási napló vezetésének elmulasztása szabálysértési feljelentést von maga után.
A kifogott halat megfelelő haltartó szákban, kíméletesen kell tartani (nem elfogadott a fém haltartó, a pányvázás, a kisméretű háló). A nem megfelelő haltartó használata állatkínzásnak minősül (Btk. 266/B), és a területi engedély visszavonását és szabálysértési feljelentést von maga után.
Elvihető halmennyiség: - éves területi engedéllyel maximum 30 db méretkorlátozással védett halat lehet elvinni. bontásban:
 • ponty, amúr: max. 2 db/nap, max. 3 db/hét
 • ragadozó halak: max. 2 db/nap, max. 3 db/hét
 • naponta összesen 3 db méretkorlátozással védett halat lehet megtartani (pl. 2 db ponty és 1 db süllő, vagy 2 db süllő és 1 db ponty
 • egyéb hal (keszegféle, törpeharcsa): max 3 kg/nap
 • napijeggyel:1 napos 2 napos3 napos
  ponty, amúr:2 db3 db5 db
  ragadózó hal:1 db1 db2 db
  egyéb hal:3 kg5 kg10 kg

Ifjúsági horgász: 1 bottal horgászhat, a területi jeggyel elvihető mennyiség összesen: 18 db méretkorlátozással védett hal. Naponta max.1 db pontyot, 1 db ragadózó halat és 3 kg egyéb halat tarthat meg azzal, hogy a hetente elvihető hal mennyisége hetente 2 db ponty, 2 db ragadozó hal, és 5 kg egyéb hal lehet.

Gyermek horgász: 1 bottal, úszós szerelékkel horgászhat. Elvihető hal mennyisége: hetente 5 kg egyéb hal és havonta 1 db méretkorlátozással védett hal.

SZEMETES HELYEN HORGÁSZNI TILOS! Horgászaink kötelesek maguknál tartani legalább 10 l űrtartalmú szemeteszsákot és a horgászhelyen és annak környezetében lévő kommunális hulladékot összeszedni és a kijelölt szemétgyűjtő konténerbe elvinni! A szemetes helyen való horgászatért a területi engedély visszavonásra kerül.

Téli, lékről való horgászat a tavon minimum 10 cm vastagságú jég esetén engedélyezett. Ezúton is felhívjuk horgászaink figyelmét, a fokozott balesetveszélyre! A halőrök biztonsági okokból a léken történő halászatot betilthatják. Az esetlegesen bekövetkező balesetekért a Horgász Egyesületek Heves Megyei Szövetsége semmilyen jogcímen nem tartozik felelősséggel.

A tározón a horgászati tilalom alatt álló területeken horgászni tilos!
„Csónakos” területi jegy vagy napijegy birtokában etetőhajó használata etetés és horgászkészség behúzása megengedett, a parttól maximum 100 m távolságra. Tilos a vízbe bemenni, beúszni!
A félszigetre tilos a gépjárművel történő behajtás.
A tóparton tilos a hangoskodás, zene túlzott hangerőn történő hallgatása.
Kutyát csak pórázon, szájkosárral lehet a tópartra kihozni.
Gépkocsival parkolni az út mentén lehet, a horgászállásokhoz gépjárművel lehajtani tilos.
Horgászkészséggel a tóparton csak a horgászat ideje alatt tartózkodhatnak.
Csónakból a parttól legalább 120 m-re kell horgászni, tekintettel kell lenni a parton horgászókra és a dobótávolságra. A csónakot a vízi közlekedés szabályai szerint kell felszerelni.

A horgászok kötelesek segíteni a halőrök munkáját, a XLI/1997 Hhtv., 34.§ 4.bek., és a 78/1997 FM rendelet 22.§ értelmében a gépjármű átvizsgálhatóságát biztosítani mind a tóparton, mind a közvetlen elhagyási pontoknál. A halőrök bántalmazása hivatalos személy elleni erőszaknak minősül, büntetőjogi feljelentést von maga után. Az esetlegesen bekövetkező balesetekért a Horgász Egyesületek Heves Megyei Szövetsége semmilyen jogcímen nem tartozik felelősséggel.

A tározón horgászó sporttárs a területi engedély megváltásával tudomásul veszi, hogy horgászatáról, halfogásáról alkalmanként videofelvétel, vagy fénykép készülhet, amelyet a szövetség ellenőrzésnél illetve reklámcélokra felhasználhat.

A törvény és a szabályok nem ismerete nem mentesíti a horgászt a felelősség alól!

Eger, 2013. január 1.

Tóth Dezső
Horgász Egyesületek Heves Megyei Szövetsége elnöke